Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2025
Check In Magazine
Image default
GastronomyRestaurants - TavernsΑργολίδα

Η τοπική γαστρονομία της Ερμιονίδας

Η Ερμιονίδα διαθέτει πλούσια γαστρονομική παράδοση και τοπικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση και τη ποιότητά τους. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε 

Τα ρόδια της περιοχής 

Το ξηροθερμικό κλίμα της Ερμιόνης είναι κατάλληλο για τα γλυκά και με αφράτο σπόρο ρόδια της περιοχής. 

Τα εσπεριδοειδή 

Το θερμό κλίμα της περιοχής ευνοεί την πλούσια γεύση των εσπεριδοειδών. 

Οι γαρίδες Κοιλάδας

Ψαρεύονται σε βάθος 300 μέτρων και χαρακτηρίζονται από το κόκκινο χρώμα τους.

Τα χειροποίητα ζυμαρικά: Γκογκες, Πετουες & Γκανάκια 

Δοκιμάστε τα σπιτικά χειροποίητα ζυμαρικά με αρβανίτικες ρίζες. 

Το ελαιόλαδο της Θερμησίας 

Η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγει, πιστοποιημένο από την ΕΕ ως Π.Ο.Π.

 

Το φημισμένο μέλι 

Οι ντόπιοι έχουν μια μακρά παράδοση στην παραγωγή μελιού και γι’αυτό διαθέτουν ειδικό μουσείο μελιού. 

Τα σπάνια κρασιά Ροκανιάρης και Σκλάβος

Μοναδικές ποικιλίες κρασιού, παραγωγής Κρανιδίου, με αρώματα από εσπεριδοειδή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οuzo Fest: Παρέα, μεζέδες, μουσική και άρωμα Αιγαίου

Θεσσαλονίκη: Iδανική για City Break

Πάτμος: Απιδάκια, σβίγγοι και φούντες

Please enter an Access Token